Muzeul Fotbalului Românesc a fost inaugurat la Bucureşti

Sport

Muzeul fotbalului românesc a fost inaugurat, marți în Centrul Vechi din București, în prezența mai multor fotbaliști de renume care au făcut parte din Generația de Aur precum: Gheorghe Popescu, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu, Adrian Ilie și Basarb Panduru.

Football Museum Bucharest se dorește a fi “un loc de emoţie a istoriei fotbalului românesc”, a spus Gheorghe Popescu, acesta apelând la foştii mari jucători să dea în custodie tricouri sau alte obiecte care să fie expuse.

”Mă bucur enorm că în sfârşit fotbalul are o casă a sa, un muzeu al fotbalului unde iubitorii fotbalului vor putea găsi exponate importante atât din fotbalul românesc, cât şi internaţional. Sunt convins că în acest loc suporterii vor putea să experimenteze fotbalul în diverse aspecte, vor putea vedea meciuri din ligile europene sau din Liga 1. Consider că alegerea acestui loc este foarte importantă, pentru că Centrul istoric este important atât pentru suporterii de la noi din ţară, cât mai ales pentru cei din străinătate, care întotdeauna vin aici. Eu cred că istoria fotbalului românesc este atât de bogată, am avut atâţia jucători de valoare care au făcut performanţe în fotbalul internaţional, încât dacă am aduna toate obiectele de valoare pe care ei le au va trebui să aşteptăm ani buni ca să le terminăm şi apoi să apelăm la cei din străinătate. Vom ajunge şi acolo.

Vom încerca să facem un mix între jucători mari din străinătate care vor veni la Bucureşti, la diverse evenimente. Eu vreau să fie un loc de emoţie a istoriei fotbalului românesc. Pentru că avem atâta istorie. Din păcate, prezentul încă suferă în continuare. Sper ca viitorul să fie la nivelul trecutului, dar va trebui să aşteptăm. Dar istorie există, o istorie bogată, pe care o vom expune aici”, a declarat Popescu, în conferința de presă la inaugurarea Muzeului Fotbalului Românesc.

De asemenea, Gică Popescu a lansat și un apel către foștii internaționali, care ar putea sprijini Muzeul Fotbalului:
”Eu invit foştii fotbalişti, care sunt convins că au dulapurile pline de tricouri, care au trofee şi obiecte de interes pentru iubitorii fotbalului, să vină să le dea în custodie muzeului fotbalului, astfel încât să se bucure şi iubitorii fotbalului. Sunt convins că vor veni suporteri turci care vor vedea tricoul din finala cu Arsenal, sau poate de la Barcelona, şi vor vedea tricoul pe care l-am îmbrăcat în finala cu Paris Saint-Germain. Sunt multe exponate care vor crea emoţie, bucurie, şi sunt convins că vor fi foarte mulţi jucători care vor dori să îşi expună tricourile. Gândiţi-vă Duckadam ce tricouri poate expune, Cămătaru, Dinu, Iordănescu, jucători de legendă ai fotbalului”, a spus Gică Popescu.

Muzeul își va deschide porțile pentru vizitatori începând cu 1 noiembrie. Acesta a fost amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din Centrul Vechi al Capitalei, destinată expoziţiilor şi serviciilor conexe. Proiectul are finanțare privată și costurile s-au ridicat la nu mai puțin de 1,2 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *