Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” împlineşte 87 de ani de la înfiinţare

Lifestyle

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” împlineşte 87 de ani de la înfiinţare, informează conducerea într-un counicat.
“Cu această ocazie avem plăcerea să vă invităm la ceremonia de deschidere a Zilelor Muzeului Satului, care se va desfăşura în data de 10 mai 2023.

Deschiderea va începe la ora 11:00 şi va fi urmată de un recital şi o recepţie oficială.
Seria de evenimente va continua până la data de 17 mai, data deschiderii pentru public a muzeului, şi va cuprinde vernisaje, lansări de carte, spectacole de muzică tradiţională românească şi un târg al meşterilor populari.

Întrucât anul 2023 a fost instituit de Parlamentul României drept „Anul cultural Ciprian Porumbescu şi Dimitrie Cantemir”, în cadrul ediţiei din acest an vom avea o expoziţie dedicată marelui cărturar român, Vasluiul lui Dimitrie Cantemir. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 12 mai, ora 12:00.

Manifestările se vor încheia în data de 17 mai 2023, de la ora 12:00, cu deschiderea expoziţiei Gheorghe Focşa, dedicată marelui etnograf şi director al Muzeului Satului timp de peste 40 de ani şi un moment artistic susţinut de Gelu Voicu, Gheorghiţa Nicolae şi Ansamblul „Ţara Vrancei”.
Ca parteneri media ai Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” suntem onoraţi să vă avem alături la acest eveniment atât de important pentru noi”.
RSVP: relatii.publice@muzeul-satului.ro, până la data de 5 mai 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *