benjamin netanyahu

Netanyahu – ”Nu va exista nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri”

Actualitate Externe

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma „responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, relatează AFP.

„Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News.”Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, luni, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.
„Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri”, a spus el în acelaşi interviu.”În ceea ce priveşte (…) pauzele mici – o oră aici, o alta dincolo – le-am avut deja”, a adăugat el.

„Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor – bunurilor umanitare – să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului”, a repetat el. „Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *