New Orleans – capitala jazzului

Lifestyle

New Orleans, cel mai mare oraș din statul Louisiana, este un oraș multicultural cu un trecut important. Marile influențe franceze, spaniole și africane se reflectă astăzi în arhitectura, mâncarea și muzica sa, celebre în întreaga lume.

Acest frumos oraș se află în sudul Statelor Unite și este capitala jazzului care își are originile aici. Sunetele jazzului sunt perceptibile la fiecare colț al centrului istoric al orașului.

Este o destinație turistică deosebit de renumită pentru Cartierul francez , cu toate acestea, există multe alte lucruri de vizitat în oraș.

Cartierul francez este cea mai veche parte a orașului. Considerat inima acestuia, cartierul mărginit de fluviul Mississippi, strada Rampart, Canal Street și Avenue Esplanade, are multe hoteluri, baruri și cluburi de noapte.

Unul dintre simbolurile Cartierului francez este cu siguranță Bourbon Street, o stradă istorică plină de baruri și cluburi de striptease.

Strada este căptușită cu clădiri frumoase transformate în hoteluri, precum istoricul Royal Sonesta din 1721 și cluburi de muzică, cum ar fi Old Absinthe House din 1807. Există, de asemenea, restaurante de lux cu peste o sută de ani de istorie și diverse cafenele unde sunt servite specialitățile orașului.

Dar nu vă limitați vizita pe această stradă: mergând mai departe veți găsi magazine, multă muzică live, restaurante (cele excelente bazate pe bucătăria cajun și creola), galerii și hoteluri. Cartierul francez este de fapt o zonă foarte plină de viață, unde puteți admira clădirile tipice cu obloane din lemn, balcoane decorate din fier forjat și curți foarte elegante. Multe dintre ele au fost construite la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în timpul dominației spaniole a orașului, sau în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

În acest faimos cartier s-a născut muzica jazz, care este unul dintre lucrurile de văzut – și de simțit – 100% dacă sunteți în New Orleans. O oprire de neratat este la Preservation Hall (fondat în 1961) situat la 726 St Peter, un loc dedicat concertelor de jazz care de zeci de ani a păstrat cea mai prestigioasă tradiție de jazz a orașului și care a găzduit concerte ale celor mai buni muzicieni de jazz din istorie. Aspectul clădirii, care datează de la începutul secolului al XIX-lea, este păstrat cu atenție pentru a păstra farmecul trecutului.

Coada de intrare, în fiecare seară vă poate speria, dar oferă o experiență care merită trăită. Aici puteți găsi spectacole ale diferiților artiști la fiecare oră, de la amiaza până seara târziu.

Practic, New Orleans este leagănul jazzului și nu este necesar să fii un mare iubitor al acestui gen muzical pentru a te bucura de atmosfera diferitelor concerte susținute în diferitele cluburi ale orașului.
Pe lângă Cartierul francez, există mai multe locuri emblematice de văzut în New Orleans. Una dintre cele mai bune metode de a le vizita este să o faci cu tramvaiul istoric, numit și de Tennessee Williams în piesa sa „Un tramvai numit Dorință”.

În prezent, operează pe patru linii: Riverfront Line, St. Line Channel, St. Charles Line și Loyola Line, care ajung în principalele destinații turistice. Primele trei sunt cele mai recomandate.

Riverfront Line parcurge o călătorie plăcută de paisprezece minute între Piața franceză și Acvariul Audubon. Orașul nu este foarte mare, cele mai multe locuri și atracții turistice pot fi explorate pe jos.

O altă opțiune bună este să luați legendarul tramvai verde care circulă 24 de ore pe zi și conectează centrul cu zona Districtului Garden.

Districtul Garden este districtul elegant al orașului. Acest cartier minunat este cel mai renumit pentru splendidele sale case în stil Victorian înconjurat de grădini cu flora luxuriantă. Aceste case au fost construite de americani la scurt timp după ce Statele Unite au dobândit Louisiana în 1803. Înainte de această dată, Louisiana și New Orleans aparțineau Franței.

La fel ca și Cartierul Francez, situat la câteva sute de metri, este un loc perfect pentru o plimbare. Numeroase personalități au ales să locuiască aici: Brad Pitt, Sandra Bullock, Nicolas Cage, John Goodman, etc.

Partea cea mai istorică și celebră este cea care gravitează în jurul Catedralei St. Louis și a Pieței Jackson, foarte aproape de fluvial Mississipi. Lângă Catedrala, situată în Aleea Pere Antoine, există o clădire colonială numită Cabildo, care găzduiește un muzeu de artă.
Cimitirele din New Orleans

O călătorie în New Orleans nu este completă fără să cunoști ceva din misterul acestui oraș. Punerea cimitirelor printre principalele site-uri de vizitat poate părea surprinzătoare, însă cele din New Orleans merită cu adevărat o vizită, deoarece au o arhitectură unică. Cele mai frumoase cimitire din oraș sunt Cimitirul St Louis și Cimitirul Lafayette.
New Orleans este atât de plin de istorie înspăimântătoare, foarte legată de misticism (cultul voodoo, fantome, vampiri, vrăjitoare și alte credințe). Nu ratați conacul bântuit LaLaurie și locurile descrise în romanele vampirilor de Anne Rice.

Mercedes-Benz Superdome
Indiferent dacă sunteți fan sau nu al fotbalului american, nu ratați o vizită la giganticul stadion Mercedes-Benz Superdome situat în districtul Central Business din New Orleans. Cu o suprafață de 25.000 m², o capacitate de 87.500 de spectatori, o înălțime de 77 de metri și un diametru de 207 metri, este un loc cu adevărat unic și foarte interesant de vizitat.

Muzeul Național al celui de-al Doilea Război Mondial
Există multe muzee dedicate celui de-al Doilea Război Mondial în toată lumea, dar cel din New Orleans este unul dintre cele mai interesante! Muzeul este imens și este una dintre atracțiile de top ale orașului. Acesta aduce un omagiu luptătorilor din al doilea război mondial prin diferite exponate, filme, povești ale soldaților etc.

Carnavalul Mardi Gras
Carnavalul din New Orleans, cunoscut și sub numele de Mardi Gras, este cel mai cunoscut eveniment din oraș. Are loc în fiecare an, din 6 ianuarie până la Postul Paștelui, care cade între 3 februarie și 9 martie, în funcție de an. În această perioadă, vagoane imense decorate defilează pe străzile orașului, în timp ce locuitorii se costumează și sărbătoresc.
Dacă nu aveți ocazia să vizitați New Orleans în această perioadă a anului, puteți vizita Mardi Gras World, un fel de muzeu în care sunt expuse plute și costume pe tot parcursul anului.

Meșteșuguri locale
Un alt lucru de văzut în New Orleans este cu siguranță și sufletul său vintage și artizanal: dacă strada Bourbon este strada cluburilor și a micilor restaurante tipice, Frenchmen Street – strada cluburilor de jazz, atunci Royal Street și Decatur Street sunt cele ale magazinelor de antichități și galerii de artă.

Unul dintre magazinele care găzduiește meșteșuguri, îmbrăcăminte, mobilier de epocă și multe alte curiozități este Secondline Arts & Antiquities din strada Decatur 1209. La fel de unic este și Faulkner House Books din strada Pirate Alley, lângă catedrală, un magazin de cărți care vinde și antichități literare de înaltă calitate.

City Park în New Orleans
City Park este un parc de 1300 hectare situat chiar în inima orașului, care oferă zeci de distracții. Cu un carusel și trenuri în miniatură, este un loc minunat pentru copii. City Park include, de asemenea, Muzeul de Artă din New Orleans, Besthoff Sculpture Garden , Grădina Botanică și cea mai mare colecție din lume, de arbori maturi de stejar, unii vechi de 600 de ani. Pe scurt, o atracție de luat în considerare pentru cei care doresc să viziteze New Orleans.

În ceea ce privește arta culinară, în New Orleans bucătăria creolă și cajun sunt populare. Un amestec unic care reunește influențele europene (în special franceze) și africane cu tradițiile americane. Jambalaya se servește în aproape toate restaurantele. Este un fel principal de mâncare care conține: orez, pui, cârnați, fructe de mare, diferite legume, șofran și condimente, este picant și foarte sățios. Încercați: Blackened red fish, Softshell Crab, Crawfish Etouffee.

Gumbo, este un alt preparat tipic(o tocană picantă de roșii cu orez și carne sau pește).
În bucătăria creolă se mănâncă mult pește, homar, stridii preparate în multe feluri, crab, pui, supe și mâncăruri din carne cu sosuri.
Bucătăria cajun că se mănâncă mult orez cu diferite sosuri, foarte condimentate, alături de fasole boabe, pește, carne de pui sau porc .
Beignets (preferate de americani) – gogoși prăjte, cu mult zahăr pudră, alături de o cafea de cicoare.

În ceea ce privește cazarea, cea mai bună ar fi zona Cartierului francez sau Business District. Evident, acestea sunt și cele mai scumpe două cartiere în care puteți sta, deși prețurile încep de la 80 USD pe noapte, dormitul aici vă permite să vă aflați în inima orașului.

Ca și perioadă, este de preferat să evitați lunie de vară, ținând cont că temperatura în primăvară atinge 25 ° -30 ° C și, în plus, iunie este perioada uraganelor.

Pentru a ajunge în New Orleans, zborurile sunt cu escală- Bucuresti Otopeni -Amsterdam-Detroit-New Orleans Louis Armstrong este una dintre variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *