Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor

Social Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că va semna un ordin prin care va fi simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor.

“Astăzi, voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Așadar, prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

În același timp, tot într-un mod digital se pot face și alte operațiuni, direct de către propritarul autovehicului. Este vorba despre radiere, este vorba despre obținerea autorizației provizorii de circulație, de obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și nu în ultimul rând, un lucru extrem de important pentru producătorii autohtoni: pot să obțină autorizație de circulație pentru probe pentru noile modele pe care le vor produce în viitor, modele care, evident au nevoie de aceste teste de încercări și verificări pe parcursul omologării lor.

În altă ordine de idei, pe lângă această simplificare pe care mi-am droit-o încă de la începutul mandatului, o să procedăm și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor în sensul că . acolo unde există distanțe mari între reședința de județ și cetățenii dintr-un județ care are o întindere foarte mare, vă dau un exemplu – Hunedoara, am decis ca în viitor să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetățeni, să nu mai vină cetățenii la serviciu, în sensul în care, așa cum am spus și am dat exemplu Hunedoara, sediul județean de la Deva să poată avea un punct de lucru și în Petroșani.

La fel și în alte județe care au această problemă de distanță dar și în dorința și în ideea pe care noi am avut-o ca proiect și ca dorință pentru a apropria toate serviciile ministerului către cetățeni.”, a declarat Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *