Monica Anisie

Noul ministru al Educaţiei nu este de acord cu testele grilă la examenle naționale

Social

Noul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că nici nu se gândeşte la introducerea testelor grilă la BAC şi Evaluarea Naţională, în anul 2020.

„Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat noul ministru al Educației, a spus Monica Anisie, ministrul Educaţiei, potrivit edupedu.ro.

Rămân modelele de subiecte care au fost publicate [modele care nu conțin teste grilă și care au fost publicate vineri, 1 noiembrie – n.red]. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a anunțat Monica Anisie, în cadrul conferinței de preluare a mandatului de ministru al Educației.

În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.

Ministrul Monica Anisie a mai declarat că toate deciziile pe care le va lua se vor baza pe răspunsul la întrebarea: ”Ce aduce bun pentru elev măsura pe care o iau?” În acelaşi timp, Anisie a spus că îşi doreşte un parteneriat real cu sindicatele şi cu elevii. ”Sunt un om al sistemului de educaţie şi un profesor care cu încredere şi-a făcut treaba la clasă şi la fel îmi doresc ca şi la minister, cu transparenţă şi credibilitate, cu predictibilitate să luăm măsuri, aşa cum am declarat şi în prima mea zi, pentru tineri, pentru copii şi studenţi. Imi doresc ca acest mandat să fie realizat, bazat pe ceea ce înseamnă transparenţă decizională, de aceea întotdeauna mă voi consulta cu toţi partenerii noştri educaţionali”, a spus Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *