Olena Zelenska  – „Ne confruntăm cu prăbuşirea lumii aşa cum o cunoşteam”

Actualitate

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a adresat liderilor politici şi oamenilor de afaceri prezenţi marţi în cadrul Forumului de la Davos, cu scopul de a obţine sprijin pentru ţara sa care va intra în curând în al doilea an de război, informează dpa.

Luând cuvântul de la tribuna forumului în această staţiune elveţiană, ea a insistat asupra faptului că invazia neprovocată a Rusiei a „traumatizat” familii întregi în Ucraina. Ea a îndemnat audienţa Forumului Economic de la Davos să-şi imagineze războiul prin „ochii oamenilor ale căror vieţi au fost cufundate în haos”.
Referitor la ce înseamnă povara războiului pentru ucrainenii simpli, Olena Zelenska i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi imagineze „părinţii care plâng la secţiile de urgenţă din spitale în timp de medicii luptă pentru viaţa copiilor lor răniţi” sau ţăranii care nu-şi mai pot munci pământul din cauza pericolului minelor.

„Ne confruntăm cu prăbuşirea lumii aşa cum o cunoşteam”, a spus Zelenska, atenţionând că preşedintele rus Vladimir Putin ameninţă să treacă peste graniţe dincolo de Ucraina.
„Sunteţi cu toţii uniţi prin faptul că aveţi cu adevărat influenţă”, a spus Olena Zelenska. „Dar nu toţi dintre voi fac uz de această influenţă sau uneori fac uz de ea într-un mod care divizează şi mai mult”, a adăugat Prima Doamnă a Ucrainei.

Există un mare număr de oficiali ucraineni prezenţi anul acesta la Forumul de la Davos, inclusiv prim-vicepremierul Iulia Sviridenko.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Forumului de la Davos miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *