orient expres

Orient Express – magia unei călătorii a luxului și eleganței pe șine

Lifestyle Travel

Imaginile care însoțesc trenul Orient Express sunt alcătuite din romantism, lux și mister. Protagonistul mai multor filme, inspirația unor scriitori, ca de exemplu Agatha Cristie care a a scris calsicul roman – „Crima din Orient Express”, acest legendar tren este încă în funcțiune și dacă vă gândiți la o surpriză pentru jumătatea voastră veți găsi cu siguranță o ofertă pentru voi.

Orient Express este o explozie din trecut, o călătorie fabuloasă pe șine în mare lux, cu rute care leagă orașe precum Londra, Veneția, Paris, Verona, Viena, Praga, Budapesta sau București.

Trenul Orient Express este o întoarcere în timp, în nostalgicii ani ’20 – ’30 ai secolului trecut, o lume a luxului și eleganței, plină de mister pe care cu siguranță nu o veți uita niciodată . O călătorie cu trenul fabulos, vă permite să vizitați unele dintre marile capitale europene și și să savurați delicatesele gătite de bucătari de renume mondial. Unii au numit-o “croazieră pe șine”. Într-adevăr, experiența Orient Express seamănă îndeaproape cu o călătorie la bordul unei nave mari, dar pe șine stilul și rafinametul fac diferența itinerariului.

Ideea i-a aprținut lui Georges Lambert Casimir Nagelmackers, fondatorul Compagnie Internationale des Wagons-Lits, cunoscută pentru trenurile Orient Express. Evocând o atmosferă retro, trenurile sunt dotate cu tot confortul legat de nevoile moderne, precum și de selecția de personal calificat, capabil să vorbească fluent de la două până la patru limbi străine.

Venice Simplon Orient Express – Legendarul tren de lux , tras de o locomotivă cu aburi a fost pus în circulație în anul 1883, pe ruta care unea Parisul de Istanbul (pe vremea aceea Constantinopole), trecând prin Viena Budapesta, București și oprindu-se la Constantinopole. Călătoria a durat aproape 80 de ore, iar călătorii au fost extrem de încântaţi de luxul care îi înconjura, de la lambriuri din lemn de nuc şi mahon, tapiţeria cu foiţă de aur şi mătase, fotolii din piele, candelabre, băi sofisticate, cabine încântătoare cu aşternuturi din mătase, până la cupele de cristal şi tacâmurile din argint.

De-a lungul timpului, cu faiomosul tren au călătorit tot felul de personaje, de la regi, spioni, ziariști, afaceriști, curtezane până la la personalităţi ale vremii , printre care Lev Tolstoi, Davidovici Troțki , Regele Carol al II-lea al României, sultanul Abdul-Hamid al II-lea, Regele Leopold al II-lea al Belgiei, Diaghilev, Marlene Dietrich, Mata Hari, Lawrence al Arabiei.

În prezent pe ruta noului Venice Simplon există 12 trasee, cea mai cunoscută rută este, fără îndoială, cea a trenului Paris-Londra, care are o frecvență zilnică.

Călătoria pe clasica rută Paris-Istanbul are loc o dată pe an, durează cinci zile, iar popasurile se fac la Budapesta, Sinaia, Bucureşti, Varna şi Istanbul.

Ajunşi în România, turiştii se opresc mai întâi la Sinaia, unde vizitea­ză Castelul Peleş, după care trenul se îndreaptă spre Bucureşti, unde pasagerii vor face un tur al oraşului, în drum spre hotel. Pentru o astfel de excursie, călătorii plătesc între 7.000 şi 15.000 de euro.

Rutele între Londra și Veneția, durează o zi și jumătate și costă peste 3500 de lire sterline de persoană.

Și în zilele noastre călătorii se bucură de lux, eleganță și rafinament. Trenul foloseşte vagoane originale, vintage, care au fost recondiţionate. Vagoanele care alcătuiesc trenul sunt diferite între ele și marcate cu un număr. Elegante, somptuoase, luxoase până la exces, vagoanele și cabinele amintesc de saloanele victoriene, cu mese lustruite și canapele confortabile. Trenul pune la dispoziție cabine (cușete duble), apartamente și un apartament prezidențial, plus vagonul restaurant – unde gătesc chefi de renume mondial.

Punctul forte al „noului” Orient Express este bucătăria „table d’hote”, cu mic dejun, prânzuri și cine de trei, patru feluri, evident însoțite de băuturi alese și ceaiul de după-amiază, toate preparate din produse de o calitate excepțională și o servire ireproșabilă. Personalul este întotdeauna disponibil la toate orele din zi și din noapte și are grijă să facă perfect fiecare moment petrecut pe Orient Express.

Trebuie precizat că și în cazul unei scurte șederi în tren, sunt necesare standarde minime de eleganță a îmbrăcăminții și un comportament adecvat. Pentru bărbați, sacoul și cravata sunt obligatorii, în timp ce pentru cină este necesar un smoking, iar doamnele trebuie să poarte întotdeauna o rochie elegantă.

Călătorind cu trenul în Europa – pe toate rutele sunt disponibile pachete speciale care vă permit să personalizați și să îmbogățiți călătoria în funcție de nevoile dumneavoastră. De exemplu, este posibil să optați pentru excursii și tururi cu ghid în orașele străbătute în timpul călătoriei, cu rezervare în restaurante și hoteluri pentru șejurul de o noapte. Un mod cu siguranță special și exclusiv de a călători pe Vechiul Continent.

Dcacă vreți să experimentați o călătorie a luxului și eleganței pe șine, lăsați-vă purtați măcar o dată de Orient Express, trenul care a făcut generații întregi de călători să viseze, și veți trăi o experiență memorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *