Palermo – bijuteria Siciliei

Lifestyle

Palermo este perla incontestabilă a Siciliei, este un caleidoscop al culturilor, legendelor, dominațiilor și trecutului. O metropolă care nu va înceta niciodată să-și spună povestea fascinantă a popoarelor care au trait acolo, de la: fenicieni, greci, romani, arabi, normanzi, spanioli , etc. și care au a lăsat urme ale trecerii lor în centrul istoric, în biserici și alei, în limba și în bucătăria siciliană. Trebuie doar să vă lăsați duși în căutarea inspirației, să gustați mâncarea din stradă și să vă ridicați privirea pentru a admira clădirile. Palermo este splendid în fiecare anotimp, iar dacă vara este caldă, vremea în timpul iernii este uimitor de plăcută.

Puteți să vă relaxați pe plajele sale sau puteți să participați la festivalurile tipice. Capitala Culturii în 2018, pe scurt, este destinată să vă facă să vă îndrăgostiți și să aveți acea dorință de a vă întoarce pentru a descoperi locurile sale pitorești și mai puțin obișnuite.

Unesco a definit centrul său istoric ca fiind cel mai mare din Europa, iar acest lucru ne face să înțelegem câte frumuseți și comori are acest oraș. Alegerea atracțiilor interesante este foarte bogată, iar motivele sunt infinite.

Capitala Siciliei este o bijuterie. La fel ca în multe dintre orașele de pe insulă, acesta este un amestec de culturi și tradiții diferite, care cuprind 3000 de ani. Antichitățile grecești, romane, normande, arabe și spaniole par să apară la fiecare colț, iar produsele proaspete de pe piață fac din Palermo unul dintre cele mai bune locuri pentru a mânca, din toată Italia. Printre atracțiile culturale se numără Catedrala Normandă, construită între secolele XII și XVIII.

Grădinile din Villa Bonanno sunt un loc minunat pentru a vă rătăci, iar ruinele antice ale Paleopolisului evocă istoria antică a orașului. La Capela Palatina puteți admira moștenirea artistică a arabilor, bizantinilor și normanzilor, în timp ce Palazzo dei Normanni – Palatul Regal (secolul al IX-lea) va părea incredibil pentru decorațiunule sale.

Pe măsură ce vă plimbați pe străzi și pe alei, nu ratați o vizită în Vucciria, Ballarò și Capo, pentru a vedea piața locală și pentru a mânca preparate pe care nu le veți uita niciodată. De aici, veți fi apoi pregătiți pentru fortificațiile arabo-normande și pentru cupolele minunate ale bisericii San Giovanni degli Eremiti.

Printre principalele atracții din Palermo, cele mai cunoscute și mai semnificative, pe care trebuie să le vedeți neapărat sunt:
Teatrul Massimo – cel mai mare teatru de operă din Italia, se remarcă în centrul istoric al orașului.

Importanța acestui teatru este însă recunoscută nu numai la nivel de oraș, ci și la nivel național și international. Teatro Massimo este, de fapt, nu numai cel mai mare teatru de operă din Italia, dar și unul dintre cele mai importante din Europa, după Opera din Paris și Opera de Stat din Viena. Construit în a doua jumătate a anilor 1800, este plin de decorațiuni prețioase, lucrări lacuite cu aur, oglinzi , etc.

Teatrul Politeama – inaugurat în 1874, pe când era încă incomplet, a fost inițiat de Giuseppe Damiami Almeyda să fie „Teatrul Poporului.

Catacombele Capucinilor – au atras turiști din întreaga lume, pentru descoperirile lor macabre, dar spectaculoase. Pot fi observate aproximativ opt mii de mumii perfect conservate, multe dintre ele aparținând unor nobili pe care rudele au venit să-i viziteze chiar și după moartea lor. Subsolurile sunt cele anexate la Biserica Santa Maria della Pace, însă adevărata protagonistă este micuța Rosalia Lombardo. Fetița care a murit în 1920 la doi ani, din cauza unei pneumonii, a fost mumificată de unul dintre marii experți a vremii și astăzi este atât de perfectă încât are chiar și organele interne. Pare să doarmă în toată frumusețea ei copilărească.

Fontana Pretoria și Piazza Pretoria – mai este numită și Piazza della Vergogna (Piața Rușinii), datorită prezenței unor statui goale. Se află la marginea cartierului Kalsa, în apropiere de Quattro Canti. Cu Fântâna Pretoria în centru – o lucrare a lui Francesco Camilliani, construită în 1554. În fața sa, se află și Palazzo Pretorio, sediul municipalității și biserica Santa Caterina d ‘ Alexandria( secolul al XVI-lea), Palazzo Buoncore și Palazzo Bordonaro.

Castelul “La Zisa” – realizat în stil arabo-normand, datează din 1165 și reprezintă o reședință regală de vară. Era înconjurat de un parc de vânătoare foarte mare și nu era departe de centrul orașului. Din 1991 găzduiește Muzeul de Artă Islamică, iar din 2015 face parte din Patrimoniul Mondial Unesco ca parte a „Itinerariului arabo-normand din Palermo, Cefalù și Monreale”.

Viața de noapte – în prezent Palermo este o înflorire a cluburilor și a atracțiilor de noapte. Există Champagneria, în via Salvatore Spinuzza, în fața Teatrului Massimo, unde studenții, și nu numai ei se opresc să consume diferite băuturi. De asemenea, există piețe, cum ar fi Vucciria, care au zone deschise noaptea pentru „degustări” de pește și mâncare stradală și diverse alte delicatese culinare, cum ar fi arancina cu diverse arome.

Street food – pe lângă produsele cu influență arabă, este imposibil să nu încercați panelle, crochete, sfincione, care îi încântă și pe cei mai exigenți.

Cazarea în Palermo nu este scumpă, deoarece există o mulțime de opțiuni, de la pensiuni ieftine până la hoteluri luxoase de 5 stele. Cea mai bună zonă pentru a vă caza în Palermo este cu siguranță Centrul istoric, în zone precum Borgo Vecchio, Monte di Pietà și La Kalsa, pentru a fi aproape de atracțiile majore și, de asemenea, de stațiile de autobuz.

Pentru a ajunge la Palermo puteți sa optați pentu a călători cu mașina sau cu avionul de la București Otopeni – la Aeroportul International Punta Raisi din Palermo.

Printre companiile aeriene care oferă zboruri: Wizz Air, Blue Air, Ryan Air, Tarom, Lufthansa, Alitalia, Air France, KLM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *