Papa Francisc mesaj

Papa Francisc le cere medicilor să nu accepte eutanasia

Externe

Papa Francisc a criticat încă o data, luni, eutanasia, pe care a descris-o ca pe „o viziune utilitaristă asupra persoanei”.

„Practica eutanasiei, devenită deja legală în mai multe state, propune doar, în aparenţă încurajarea libertăţii personale, în realitate se bazează pe o viziune utilitaristă asupra persoanei”, a spus Papa Francisc unui grup de medici oncologi, membrii ai Asociației Italiene de Oncologie Medicală (AIOM), primiți în audiență, luni, în Sala Clementina a Palatului Apostolic.

„Tehnologia nu este un serviciu pentru om atunci când ea se reduce la un singur lucru, când ea face distincţia între cine merită să fie încă îngrijit medical şi cine nu merită, pentru că acea persoană este considerată doar o povară”, a subliniat suveranul pontif, care a insistat şi asupra importanţei pe care o au „însoţirea pacientului” şi „îngrijirile paliative”.

Dimpotrivă, a explicat Papa, „angajamentul de a-i însoți pe cei bolnavi și pe cei dragi în toate etapele, încercând să le ameliorezi suferința prin a le oferi un mediu familial în spitale, care sunt din ce în ce mai numeroase, ajută la crearea unei culturi și practici mai atente la valoarea fiecărei persoane „.

Papa Francisc le-a cerut medicilor prezenţi să nu urmeze „căile cele mai radicale şi cele mai expeditive”.

„Dacă alegem moartea, problemele sunt rezolvate într-un anumit sens, dar câtă amărăciune se află în spatele acestui raţionament şi câtă respingere a speranţei se află în alegerea de a renunţa la tot şi de a rupe toate legăturile”, a spus liderul de la Vatican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *