parlamentul britanic

Parlamentul britanic a preluat controlul asupra Brexit-ului

Externe

Parlamentarii britanici au votat, luni seara, un amendament care le permite să influenteze procesul Brexit-ului, un nou afront adus Guvernului condus de Theresa May, după ce prim-ministrul a repetat că se opune acestei posibilități.

Acest amendament, pentru care 329 de parlamentari au fost pentru și 302 împotrivă, le permite să organizeze, miercuri, o serie de voturi indicatoare asupra formei pe care trebuie sa o ia Brexit-ul: mentinerea în piata unică, un nou referendum, chiar anularea ieșirii din UE, transmite Reuters.

Parlamentarii britanici au decis să ia o masură fară precedent pentru a încerca să gasească o metodă de compromis în impasul cu Uniunea Europeană, mai exact pentru a găsi alternative la acord care ar putea obține aprobarea Parlamentului. 30 de parlamentari conservatori au votat astfel împotriva Guvernului.

Votul a avut loc în timp ce premierul Theresa May caută sprijin pentru a obține votarea acordului său de divorț negociat cu Bruxelles-ul, respins masiv de două ori de deputați, dar de care depinde ieșirea ordonată din Uniunea Europeana la 22 mai.

Amendamentul votat a fost propus de parlamentarul conservator Oliver Letwin, după ce Theresa May a recunoscut că încă nu există suficientă susținere în Parlament fată de acordul negociat cu oficialii UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *