Persoanele care se întorc din Italia trebuie să completeze un chestionar

Social

Autoritățile au instituit măsuri speciale de siguranță – persoanele care se întorc în țară din Italia trebuie să completeze un chestionar cu datele personale, numărul de telefon şi o adresa la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări și vor fi controlați de un medic.

Indiferent dacă au sau nu simptome, persoanele venite din nordul Italiei, din regiunile unde au fost înregistrate îmbolnăviri cu coronavirus, trebuie să rămână acasă în carantina 14 zile. Sunt sunate zilnic la telefon de către angajații DSP, care verifică astfel dacă măsura este respectată.

Ministerul Transporturilor a stabilit mai multe măsuri care trebuie implementate în regim de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România. Printrea acestea, se numără asigurarea unor culoare speciale de debarcare în incinda aeroporturilor și recomandarea ca operatorii de trafic aerian, naval sau terestru să pună la dispoziția pasagerilor măști de protecție.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile.

„Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medicii de familie, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Conform MS, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale şi aeriene.

Italia este cea mai afectată țară europeană, în urma epidemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *