Peste 10.000 de militari israelieni se află în Fâşia Gaza

Actualitate Externe

Peste 10.000 de militari israelieni se află în prezent în Fâşia Gaza, în războiul cu gruparea islamistă Hamas, scrie cotidianul Haaretz, citat marţi de dpa.
Cei mai mulţi soldaţi sunt în cartierele Zeitoun şi Jabalya din oraşul Gaza, precizează ziarul israelian.
De la începutul ofensivei terestre a Israelului în Gaza au fost şi cazuri în care militari israelieni au fost doborâţi de camarazii lor. Astfel de incidente sunt anchetate pentru a servi drept lecţii pe viitor.

Conform presei israeliene, de la începutul conflictului şi-au pierdut viaţa în Fâşia Gaza 66 de soldaţi.
Armata israeliană afirmă că a găsit un depozit de armament şi un „atelier pentru rachete al Hamas” în subsolul unei moschei din Gaza, mai informează dpa. Militarii au descoperit de asemenea „explozivi şi materiale pentru fabricarea bombelor” şi intrarea într-un tunel, au anunţat luni seara forţele armate.
O înregistrare video difuzată de forţele armate prezintă rachete, obuze de mortier, componente ale acestora şi puţul către tunel în subsolul unei clădiri din oraşul Gaza. Agenţia dpa nu a fost în măsură să verifice independent aceste informaţii.

Israelul acuză Hamas că foloseşte clădiri civile ca baze pentru acţiuni şi se ascunde în spatele „scuturilor umane” formate din civili, reaminteşte dpa.

Soldaţii israelieni au distrus şi o fabrică de armament a organizaţiei teroriste Jihadul Islamic, în zona de coastă din Gaza. Forţele armate au mai anunţat şi cucerirea unor centre de comandă ale Hamas în oraşul Gaza, unde au fost distruse în ultimele zile mai multe tuneluri şi au fost „eliminaţi” mai mulţi terorişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *