Peste 16.000 de români au fost consultaţi şi trataţi de Caravana Medicală AUR

Politica

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat duminică, 3 martie, la Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul înregistrat de Caravana Medicală AUR după şapte luni de activitate. La eveniment au fost prezenţi medici voluntari, precum şi coordonatorul proiectului, Mihai Enache, alături de preşedintele AUR, George Simion.

În cele şapte luni de activitate, Caravana Medicală AUR a ajuns în 29 de judeţe, respectiv 90 de localităţi. Au fost consultaţi şi trataţi 16.244 de pacienţi, pentru care s-au efectuat 11.703 seturi de analize medicale complete, 10.498 consultaţii oftalmologice, 6.309 ecografii, 8.720 EKG şi 1.247 consultaţii stomatologice. În total, au fost efectuate peste 38.400 de investigaţii medicale.

„Este un proiect pe care îl iniţiasem sub forma unui spital. Nu ne-au lăsat să îl facem. Ne-au zis că este deturnare de fonduri şi că vom fi legaţi, că vom ajunge la închisoare pentru că vrem să facem bine românilor. Ideea ne-a venit de la domnul Victor Ponta, care şi-a cumpărat din banii de subvenţii două maşini Tesla. Am întrebat şi noi AEP dacă putem cumpăra autovehicule şi dacă există limită la preţ, tonaj sau dotări. Ni s-a spus că nu există în lege astfel de limite şi că nu avem probleme. De aceea am creat acest spital mobil care funcţionează. Nu este o acţiune electorală. Va continua până la uzura fizică a autovehiculelor şi a dotărilor de la bord. Nu ne-au lăsat să cumpărăm din subvenţie aparatură medicală, dar am cumpărat-o din donaţii. În programul de guvernare al AUR este cuprins un program de Screening prin care o să ajungem la toţi cetăţenii României. Nu vă imaginaţi ce au găsit colegii pe parcursul celor şase zile în Cluj, unde ni se spune că e prosperitate, bogăţie şi că lucrurile merg bine. Poate pentru o pătură privilegiată. Sunt mari discrepanţe aici, situaţii peste care am dat şi în Botoşani, Vaslui sau Galaţi, judeţe prin care a trecut Caravana. Am reuşit să ajutăm oameni care nu îşi permiteau să facă operaţii de cataractă. Mulţi bătrâni au probleme cu ochii şi nu se pot opera după ce au plătit taxe o viaţă întreagă”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, în cadrul conferinţei de presă.

Acesta a anunţat un nou proiect în zona municipiului Cluj Napoca.
„Aseară am mai făcut un pas. Aici, în piaţa Timotei Cipariu va funcţiona un centru oftalmologic pentru toţi clujenii şi românii. Am reuşit prin donaţii într-un eveniment de strângere de semnături organizat seara trecută să adunăm banii necesari pentru echipamente. Medicii vor veni cum vin şi în Spitalul Mobil AUR, fără remuneraţie” a completat George Simion.

Alături de Caravana Medicală AUR au fost până în prezent 406 medici voluntari, 564 asistenţi, 78 optometrişti şi 54 medici rezidenţi. Printre voluntari se află şi Oana Macarie, o tânără care s-a întors din Franţa ca să îi ajute pe români.

„Sistemul actual românesc este învechit, cu infecţii nosocomiale, aparatură veche, care nu mai lucrează eficient. În Franţa se obişnuieşte ca după 30 de ani spitalul să fie demolat şi ridicat unul nou, cu aparatură nouă. Asta trebuie făcut şi în politica românească. Avem nevoie de o formaţiune cu idei noi, în slujba cetăţeanului, cu valori creştine, tradiţionale, să facă bine unui popor neglijat de peste 30 de ani”, a susţinut Oana Macarie, în cadrul conferinţei.Caravana Medicală nu se opreşte aici.

„Vom continua de luni, de mâine, în judeţul Sălaj, după care mergem mai departe în Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa, apoi vom coborî în sudul României pentru a merge în cele patru judeţe unde nu am ajuns: Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea. Asigurăm pe toată lumea ca mergem până la capăt cu acest proiect şi după ce vom încheia primul calendar o vom lua de la început”, a anunţat Mihai Enache, coordonatorul proiectului şi candidatul AUR la Primăria Capitalei.
Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *