Peste 500.000 de documente eliberate online de ANCPI în 2023

Social

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 528.547 de documente, în primele trei luni ale anului 2023., infromează instituția într-un comunicat.
În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 460.968 de extrase de carte funciară pentru informare şi extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În luna martie 2023, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 177.945 de extrase de carte funciară pentru informare şi 21.783 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În luna martie a anului 2022, ANCPI a eliberat online 135.085 de extrase de carte funciară pentru informare şi 18.040 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a treia lună a anului 2023, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 8.812 de utilizatori noi şi au fost înregistrate 139.321 de comenzi online.
Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 21,2 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *