Peste 87.000 de persoane cu vârsta peste 45 de ani încadrate prin ANOFM în anul 2023

Social

În cursul anului 2023, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a facilitat încadrarea în muncă a unui număr de 87.593 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, număr ce reprezintă 46,09% din totalul de 190.039 de persoane angajate la nivel naţional prin ANOFM. Remarcabil este faptul că, din acest segment, 26.916 persoane sunt în grupa de vârstă de peste 55 de ani, evidenţiindu-se astfel susţinerea pe care ANOFM o oferă integrării profesionale a cetăţenilor cu şanse scăzute de acces pe piaţa muncii.

Preşedintele ANOFM, Florin Cotoşman, subliniază importanţa serviciilor personalizate oferite de agenţie: „Conştienţi de provocările specifice cu care se confruntă această categorie de vârstă în procesul de angajare, ne dedicăm dezvoltării şi implementării de strategii şi programe adaptate, menite să faciliteze accesul la noi oportunităţi de muncă. Serviciile noastre sunt diversificate şi meticulos adaptate pentru a răspunde nevoilor fiecărui individ care solicită suportul nostru.”

Pentru accesul la aceste servicii, ANOFM reaminteşte că înregistrarea în evidenţele instituţiei este esenţială. O proporţie semnificativă din succesul în ocuparea forţei de muncă este reprezentată de activităţile de informare şi consiliere profesională, cursurile de formare profesională şi serviciile de mediere a muncii. În particular, bursele locurilor de muncă au avut un rol important, facilitând întâlnirea directă între cererea şi oferta de forţă de muncă. În acest sens, agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă au organizat, şi în 2023, atât burse generale, cât şi burse personalizate, în funcţie de cerinţele pieţei muncii.

Subliniem faptul că, ANOFM oferă, fără discriminare, sprijin tuturor persoanelor înregistrate în evidenţele instituţiei pentru ca acestea să-şi poată valorifica la maximum potenţialul profesional şi pentru a se integra cât mai rapid pe piaţa muncii.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *