Peste 93 de permise de ședere emise în primele zece luni ale acestui an de politistii de imigrari

Social

Poliţiştii de imigrări au emis în cele zece luni ale acestui an 93.369 de permise de şedere. Cele mai multe au fost permise pentru străinii cu drept de şedere temporară. Au fost emise şi 85.241 de avize de angajare în muncă.

Ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de şedere, poliţiştii de imigrări au emis în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie a.c., la nivel naţional, 93.369 de permise de şedere, dintre care 88.327 de permise pentru străinii cu drept de şedere temporară, 3.014 pentru străinii cu drept de şedere pe termen lung şi 2.028 pentru străinii cu o formă de protecţie.

În aceeaşi perioadă, au fost emise 85.240 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.
Dintre avizele eliberate, 83.857 au fost pentru lucrătorii permanenţi, 578 de avize pentru lucrători sezonieri, 389 pentru lucrători înalt calificaţi, 344 pentru cei detaşaţi şi 72 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii). ***

– Informaţii suplimentare privind acordarea dreptului de şedere în România găsiţi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.
– Mai multe informaţii în domeniul obţinerii avizului puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.
Comunicat de presă – Inspectratul General pentru Imigrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *