Piedone a fost eliberat din penitenciar și se va întoarce la Primărie – „Îmi voi duce sectorul până la capăt!”

Actualitate

Primarul Sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, miercuri din Penitenciarul Jilava, (unde era condamnat în Dosarul „Colectiv”) ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.
La ieșirea din penitenciar, unde a fost întâmpinat de familie și de mai mulți susținători, Piedone a declarat că îşi va relua funcţia de primar şi că nu va cere despăgubiri de la statul român.

„Nu voi cere despăgubiri morale, pentru că voi câștiga, n-am nevoie. Voi fi repus în funcție, îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am nici vârsta necesară, nici timpul” a declarat Piedone .

Legat de condițiile din închisoare, Piedone a spus: „Condițiile din închisoare sunt cu bun simț, dacă ai bun simț. Am ieșit la muncă, am cosit, le-am făcut pe toate. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri, dar câte cursuri n-am făcut”.
Întrebat ce le-ar transmite rudelor victimelor din clubul Colectiv, Piedone a spus: “Dacă copiii mei erau acolo în acea seară, susțineam în continuare că sunt nevinovat. Și ei știu lucrul acesta. Le înțeleg furia, dar ce s-a schimbat până astăzi?”.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție
„Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpații Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016. Obligă recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina la plata sumei de câte 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. II.

Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016 şi, în rejudecare: În temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a şi alin. 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL).

Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat. Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul în casaţie declarat de acest inculpat rămân în sarcina statului.

Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii inculpaţi şi intimaţii inculpaţi, în sumă de câte 680 de lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 iunie 2023”, se arată în decizia instanței de astăzi, 21 iunie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *