Polonia – hotelurile și centrele comerciale se vor redeschide pe 4 mai

Externe

Primul ministru polonez Mateusz Morawiecki a anunțat, miercuri, că hotelurile și centrele comerciale din țară vor fi redeschise pe 4 mai, pentru a relansa economia paralizată de coronavirus, dar a solicitat cetățenilor să mențină distanțarea socială.

Mai multe măsuri pentru dezghețarea economiei, inclusiv redeschiderea restaurantelor, vor fi anunțate la o dată ulterioară. Școlile preșcolare vor avea opțiunea să se deschidă pe 6 mai.

„Începând cu 6 mai, vrem să permitem redeschiderea școlilor preșcolare. Decizia finală va fi luată individual de către conducerea fiecărei instituții”, a explicat premierul Mateusz Morawiecki.

„Începând cu 4 mai vom deschide și hotelurile și pensiunile”, a adăugat el.
Și începând cu 4 mai, centrele comerciale vor putea redeschide, dar numai în același regim sanitar ca și magazinele, adică o persoană la fiecare 15 metri pătrați”.

„Vom redeschide partial instituțiile culturale, muzeele, bibliotecile în acord cu conducerea instituțiilor”.

„Următorii pași vor fi anunțați la fiecare două săptămâni. Este posibil ca anumite decizii să fie accelerate. Situația trebuie să permită o analiză responsabilă pe baza căreia putem acționa în consecință”, a spus Morawiecki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *