Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei

Externe

Ministrul polonez al Sănătății a anunţat marţi dimineaţă că Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia a spus că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 sanguină, potrivit thenews.pl.

Medicii polonezi consideră că plasma sanguină provenind de la aceşti donatori poate accelera recuperarea pacienţilor cu COVID-19 şi reduce gravitatea simptomelor lor.

Centrele de hematologie regionale din Polonia vor putea colecta plasma începând cu finalul săptămânii în curs, a informat postul de radio public polonez.

Până luni seara, 6.934 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în Polonia, dintre care 245 de cazuri fatale. Peste 400 de pacienţi s-au vindecat complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *