Portugalia susţine aderarea României la Schengen

Actualitate

Prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa, aflat într-o vizită oficială în România a transmis, joi că aderarea României la spaţiul Schengen este susţinută de Portugalia.

„Este prima mea vizită bilaterală în acest nou mandat al meu ca prim-ministru şi cu multă plăcere o fac aici în România. Aş dori să profit de această ocazie pentru a mulţumi comunităţii române rezidente în Portugalia pentru integrarea sa atât de pozitivă, iar în ultimele decenii a contribuit la dezvoltarea ţării noastre”, a transmis premierul Antonio Costa, premierul Portugaliei.

Antonio Costa, a precizat că ţara sa susţine într-un totul aderarea României la spaţiul Schengen. De asemenea, oficialul a transmis faptul că va facilita circulaţia romanilor rezidenţi în Portugalia.

“Suntem indiscutabil susţinători ai aderării României la spaţiul Schengen şi sperăm că această integrare în spaţiul Schengen va facilita circulaţia românilor rezidenţi în Portugalia, schimburile dintre ţările şi popoarele noastre”, a afirmat Antonio Costa, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Nicolae Ciucă.

Totodată, premierul Costa a ţinut să sublinieze că acordul româno-portughez în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul apărării, semnat cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, va conduce la creşterea cooperării militare între cele două ţări.

„Am identificat în discuţiile purtate diverse domenii de cooperare – în domeniul energiei şi în programele de rezilienţă ale celor două ţări şi vom găsi posibilităţi de a rentabiliza sprijinul pentru cooperarea şi rezilienţa ţărilor noastre. În ultimii ani am avut o excelentă experienţă în cooperarea bilaterală în domeniul la apărării, cel mai bun exemplu este programul pe care l-am dezvoltat împreună în privinţa achiziţionării avioanelor F16 şi, prin acordul semnat astăzi de miniştrii Apărării, se va aprofunda, de asemenea, cooperarea în domeniul militar”, a declarat Antonio Costa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *