Premieră în administrația publică din România – Sectorul 1 va avea 700 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice

Social

În premieră pentru o administrație publică locală din România, Sectorul 1 va avea 700 de puncte de încărcare (350 de stații) pentru vehiculele electrice şi/sau hibrid plug-in, ceea ce înseamnă un număr record pentru un UAT, informează Primăria Sectorului 1 într-un comunicat.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru această investiție și depunerea cererii de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea totală a investiției este de 14,4 milioane lei.

„Este un proiect conceput de noi la nivelul Sectorului 1, pe care AFM l-a adaptat și transformat într-un program la nivel național. Suntem un model de bune practici în administrația publică și ne bucurăm pentru asta”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cele mai importante beneficii care vor fi aduse de implementarea acestei investiții sunt reducerea nivelului poluării în oraș și reducerea nivelului de zgomot în oras, deoarece mașinile electrice sunt silențioase.

Realizarea proiectului de amplasare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va conduce la îmbunătățirea microclimatului social și, astfel, la creșterea calității vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *