Viorica Dăncilă

Premierul Dancilă – le cere din nou partidelor să semneze pactul „pentru bunăstarea românilor”

Politica

Premierul Viorica Dancilă a sustinut, luni seară, o nouă declarație de presă în care le-a cerut din nou partidelor să semneze pactul propus „pentru bunăstarea românilor”.

„Am fost prima care a semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al Minorităților naționale din Cameră de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Le mulțumesc pentru răspunsul prompt, pentru deschidere și pentru responsabilitate.

Mulțumesc totodată sindicatelor și organizațiilor care au ales să susțină aceste principii și asumări pentru România. Am văzut însă și o serie de reacții și răspunsuri care mă îngrijorează. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor și salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru și nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012”, a acuzat Viorica Dăncilă, luni seară, într-o declarație susținută la sediul PSD.

„Tot din partea Opoziției, am văzut și încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiționa semnarea pactului de demisia Guvernului și de alegerile anticipate. Deci Dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ ca să-și asume că nu vor tăia de la români”, a adăugat Dăncilă.

Liderul PSD a făcut din nou un apel către toate partidele să semneze Pactul pentru români.
„Stimați oameni de stat, nu am crezut că va fi atât de greu să vă puneți semnătura pe un text de bun simț, pe o asumare concisă și clară că veți continua măsurile menite să aducă bunăstarea oamenilor. Nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la guvernare vă va pune atât de tare în dificultate, vorbim despre viitorul românilor și al României. Ați venit o dată și ați depus moțiune și ați eșuat pentru că nu ați avut niciun program de guvernare și nicio echipă pentru Palatul Victoria. Nu ați reușit să convingeți nici măcar membrii Parlamentului că meritați să guvernați România da – păi cetățenii acestei țări.

Acum vorbiți de o nouă moțiune în condițiile în care nu puteți nici măcar să vă puneți semnătura pe o garanție în fața românilor că nu le veți tăia din nou veniturile. Fac un apel către dumneavoastră pentru că devine imperativ să vă vedem asumându-vă aceste obiective. Este îngrijorătoare atitudinea din ultimele zile și nu mă voi opri din a vă cere să vă asumați responsabilitatea pentru destinul oamenilor. Vă chem din nou să semnați pactul pentru bunăstarea românilor, să vă asumați că înțelegeți scopul unei bune guvernării și a politicii făcute pentru oameni”, a conchis Viorica Dăncilă.

Vineri, premierul a propus un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *