dancila

Premierul Dăncilă se întâlneşte cu primarii din Capitală – pentru a discuta situaţia bugetului

Social Actualitate

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marţi, la ora 11,30 cu edilul Capitalei, Gabriela Firea şi primarii de sector, pentru a discuta situaţia dezastruoasă a bugetului, după ce Gabriela Firea a anunţat că Bucureştiul e în „faliment nedeclarat”.

Săptămâna trecută, Gabriela Firea declara că că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”.

Administraţia publică locală are nevoie „urgentă” de un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea. „Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine.

Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.

Luni, primarul general a declarat că Liviu Dragnea este vinovat pentru situația financiară dezastruoasă a Capitalei. Edilul spune că toate marile orașe din țară au probleme din cauza celui care a condus de facto Guvernul în ultimii trei ani.

La întâlnirea care ar urma să aibă loc la Palatul Victoriei, va participa şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.
Asociația Municipiilor din România a trimis vineri o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă, solicitând o întâlnire de urgență, deoarece nu au bani necesari pentru a asigura întreaga adminsitrație pe care o conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *