Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban – mesaj de Ziua Internaţională Anticorupţie

Politica

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, în care afirmă că ”lupta împotriva corupţiei este dezideratul care a unit români de toate vârstele”, care au luat atitudine de fiecare dată când combaterea corupţiei a fost slăbită sau pusă în pericol.

“Lupta împotriva corupţiei este dezideratul care a unit români de toate vârstele, din medii şi cu preocupări diferite, şi faţă de care şi-au exprimat susţinerea fără echivoc. Fie prin mijlocul democratic al votului, prin campanii publice şi chiar prin proteste de stradă, cetăţenii au luat atitudine de fiecare dată când combaterea corupţiei a fost slăbită sau pusă în pericol. Atitudinea civică fermă şi mesajul răspicat exprimate de români dovedesc gradul înalt de conştientizare a efectelor acestui flagel:

menţinerea sărăciei, servicii sociale de slabă calitate, dezbinarea societăţii”, a transmis Orban, potrivit mesajului postat pe site-ul Guvernului.

“Vreau să reiterez angajamentul și determinarea Guvernului pe care îl conduc de a susține neobosit această luptă. Este dezideratul nostru să construim o Românie puternică, în care economia să se dezvolte fără bariera corupţiei, prin politici publice menite să stimuleze încredere investitorilor şi competiţia corectă. Ne-am făcut un obiectiv din creşterea credibilităţii României în plan extern, fundamentată pe valori democratice şi pe cele ale statului de drept. Este un ţel al Guvernului nostru să creştem performanţa în educaţie şi sănătate şi să prosperăm prin muncă, creativitate, onestitate şi bun simţ. Toate aceste lucruri le putem realiza împreună, fiind uniţi în această luptă împotriva corupţiei”, a mai transmis Ludovic Orban, de Ziua Internațională Anticorupție.

Ziua Internaţională împotriva corupţiei a fost instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite(ONU) în anul 2003, și este sărbătorită, în fiecare an, pe 9 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *