Premierul Nicolae Ciucă anunţă plafonarea preţurilor la energie de la 1 februarie

Politica

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara noile plafoane la facturile la energie electrică și gaze. Totodată, premierul a spus că peste un milion de facturi vor fi recalculate.

La energie electrică scade plafonul de la 1 leu la 0,8 lei per kW în cazul consumatorilor casnici şi se fixează la 1 leu per kW în cazul IMM-urilor, au decis guvernanţii.

În ceea ce priveşte limita de consum, aceasta creşte de la 300 de kW la 500 de kW la persoane fizice.
La gaze plafonul scade la 0,31 Kw, iar limita de consum creşte de la 1.000 la 1.500 de Kw. Discount-ul este 0,221 lei per kW, iar pentru IMM-uri, şcoli spitale, biserici şi industria alimentară este 0,36 lei per kW
Am luat decizia ca toate facturile să fie retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi, a mai spus premierul Nicolae Ciucă. Măsura se va aplica de la 1 februarie până la 31 martie şi va avea un impact de aproximativ 3 miliarde de lei, a adăugat premierul.

Toate facturie făcute greşit vor fi refăcute, iar clienţii nu vor plăti penalităţi, a mai spu premierul Ciucă. Este vorba despre peste un milion de facturi greşite, a precizat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *