Premierul Nicolae Ciucă – convorbire cu prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov

Politica

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său bulgar, Kiril Petkov, prin care a fost abordată pe larg agenda bilaterală, insistând pe componentele de interconectare peste Dunăre și dragare a șenalului navigabil al fluviului, anunță, vineri, 4 februarie, Guvernul României.

Procesele europene curente, respectiv cooperarea pentru aplicarea Green Deal și PNRR, s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a abordat problema coridorului vertical dat de interconectorul de gaz Grecia-Bulgaria care dă substanță proiectului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), iar omologul bulgar a subliniat prioritatea pe care o acordă acestui interconector.

Potrivit sursei citate, premierul bulgar a lansat invitația organizării la Sofia, în lunile septembrie-octombrie, a unei ședințe comune de guvern între România și Bulgaria, iar cei doi au convenit că, anterior acestei ședințe, în cel mai scurt timp, va avea loc o vizită a premierului bulgar Kiril Petkov la București, însoțit de ministrul Transporturilor și Energiei, pentru a pregăti acordurile viitoarei ședințe de guvern.

Au fost împărtășite și evaluări asupra situației de securitate din regiune, din estul Ucrainei și de la Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *