Premierul Nicolae Ciucă – întrevedere cu o delegație a Congresului SUA

Politica

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit joi un grup de congressmani conduşi de Mike Quigley, care, anterior României, a vizitat Polonia şi Slovacia, potrivit unui comunicat al Ecxecutivului.

„Discuţiile s-au concentrat asupra situaţiei de securitate, a sprijinului de care România are nevoie în viitor pentru a-şi asigura apărarea şi asistenţa umanitară oferită refugiaţilor ucraineni ajunşi în ţara noastră. Un alt aspect abordat a vizat evaluarea României în legătură cu situaţia din Ucraina şi evoluţiile militare posibile pe teren.

Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanţilor, şi colegii săi au mulţumit României şi prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă pentru tot efortul depus de la începutul crizei, pentru sprijinul oferit Ucrainei şi gestionarea valului de refugiaţi.

Cei trei reprezentanţi ai Congresului SUA au apreciat solidaritatea şi ospitalitatea românilor manifestată în relaţia cu refugiaţii ucraineni care au fost obligaţi de război să-şi părăsească ţara. De asemenea, a fost apreciat sprijinul acordat ucrainenilor rămaşi să lupte în ţara lor, ajutorul umanitar oferit sub formă de hrană, apă, medicamente, tratament medical de urgenţă şi de combustibil.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit, la rândul său, pentru suportul acordat de către Statele Unite pentru dotarea şi pregătirea forţelor armate române. Premierul a menţionat nevoia asigurării securităţii la Marea Neagră şi în partea sudică a flancului estic al NATO, precum şi a unei prezenţe permanente a trupelor americane, într-un număr suficient, pentru a asigura descurajarea şi apărarea şi a subliniat solidaritatea aliată în raport cu statele din Flancul Estic”se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *