Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va propune un nou comisar european

Politica

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de două ori pentru această poziţie, de Comisia Juridică din Parlamentul European.

„Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislaţia naţională din România şi cea europeană, ce depăşeşte competenţele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum şi în Tratatul UE. Conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislaţia europeană, un astfel de cadru nu numai că nu este clar reglementat, dar situaţia sa a fostsupusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări”, a spus Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută luni, la sediul PSD.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a precizat că a răspuns și la propunerea președintelui Klaus Iohannis de a se consulta la Palatul Cotroceni pentru un nume care să reprezinte România în viitoarea Comisie Europeană.

„În ceea ce privește invitația la consultări adresată de președinte, îi răspund că voi veni de îndată, același de îndată cu care și dumnealui a decis să numească miniștri interimari – conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția”, a spus Dăncilă.

Totodată, premierul Dăncilă acuză o campanie de denigrare. ”Am văzut din partea președintelui și a partidelor de opoziție o campanie de denigrare și un atac asupra candidatului propriei țări de-o agresivitate fără margini și o lipsă de rațiune totală”, a spus Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *