dancila

Premierul Viorica Dăncilă a inaugurat luni Bursa de Peşte din Tulcea – proiect de aproape 6 milioane euro

Politica

Pemierul Viorica Dăncilă a participat luni, la inaugurarea Bursei de Peşte de la Tulcea, unde a declarat că proiectul în valoare de aproximativ 6 milioane euro, finanţat prin fonduri naţionale şi europene, este aşteptat de pescari de mai bine de 10 ani, precizând că Delta Dunării merită să aibă o piaţă concurenţială.

„Bursa de peşte din Tulcea este un proiect pe care pescarii îl aşteaptă de mai bine de 10 ani. Cu mai bine de un an în urmă, când am preluat responsabilitatea guvernării, împreună cu echipa de miniştrii pe care o conduc, proiectul de la Tulcea era unul blocat, şi puţini mai credeau într-o perspectivă apropiată, ca el să devină operaţional.

Alianţa PSD-ALDE s-a angajat să pună în valoare potenţialul natural, turistic şi economic al Deltei Dunării. Resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piaţă concurenţială, cu adevărat funcţională, având în vedere că agricultura şi pescuitul contribuie semnificativ la economia judeţului Tulcea şi asigură locuri de muncă pentru aproximativ 30% din populaţie.

Aceste cifre argumentează o dată în plus importanţa economică şi socială pe care o are noua bursă de peşte din Tulcea, un proiect în valoare de aproape 6 milioane euro, finanţat din fonduri naţionale şi europene”, a explicat Viorica Dăncilă, luni, la Tulcea.

Viorica Dăncilă a mai precizat că funcţionarea acestei burse înseamnă comercializarea peştelui la un preţ corect şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră.

“Am vizitat astăzi punctele tehnologice importante pentru activitatea Bursei şi sala de unde pot fi urmărite tranzacţionările. Ceea ce am remarcat este accentul pus pe adaptarea la cerinţele de performanţă ale unei burse moderne, în deplin acord cu cerinţele economiei competitive.

Funcţionarea bursei înseamnă comercializarea peştelui şi a produselor din peşte la un preţ corect, calitatea confirmată a mărfii şi eliminarea speculei de pe piaţa neagră. Ajutăm astfel pescarii şi fermele piscicole să îşi dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă le vor putea oferi turiştilor produse pescăreşti cu adevărat tradiţionale, pregătite din peşte de provenienţă locală”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai anunţat un nou program guvernamental pentru revitalizarea sectorului piscicol, menit să sprijine familiile de pescari şi să încurajeze prelucrarea produselor. Acest program va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură şi pentru susţinerea industriei alimentare de profil pentru locuitorii Deltei, a mai precizat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *