Donald Trump

Președintele Donald Trump a anulat acordul de pace cu talibanii

Externe

Președintele american Donald Trump a anunțat printr-un mesaj publicat pe Twitter că a anulat acordul de pace cu talibanii. Trump a scris că trebuia să se întalnească duminică cu președintele afgan Ashraf Ghani si cu un lider al talibanilor, scrie BBC, însă a anulat întalnirea de la Camp David după ce talibanii au recunoscut că au provocat atacurile recente de la Kabul în care au fost ucisi mai multi soldați.

„Am anulat imediat întâlnirea şi negocierile de pace”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter, după ce a vorbit despre întâlnirea pe care urma să o aibă cu preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani. „Necunoscut pentru aproape nimeni, eu şi principalii lideri talibani şi, separat, preşedintele Afganistanului, urmam să ne întâlnim în mod secret la Camp David duminică”, a scris Trump pe Twitter.

„Din păcate, pentru a-şi crea un avantaj, au decis să organizeze un atac la Kabul, care a dus la moartea unuia dintre soldaţii noştri, dar şi a altor 11 persoane”, a scris Trump pe Twitter. „Ce fel de oameni sunt aceia care ar ucide atâtea persoane pentru a-şi întări poziţia în negocieri? a scris președintele american pe Twitter.

Joi, la Kabul, o maşină a explodat şi a ucis 12 oameni, între care un soldat american şi unul român.

Atacul de joia trecută a fost cel de-al doilea comis în câteva zile în Kabul (inclusiv doi români au fost uciși) și revendicat de mișcarea talibană, în ciuda unui „acord de principiu” pe care negociatorul american Zalmay Khalilzad a declarat că l-a încheiat în urma discuțiilor de la Doha și pe care urma să-l prezinte președintelui Ghani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *