Președintele Iohannis – declarații cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical

Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, a susținut joi, 12 mai 2022, declarații de presă la finalul vizitei la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical.

Declarațiile președintelui:
“Am venit astăzi la Spitalul Colentina pentru a sublinia că astăzi este Ziua Internaţională a Asistentului. Am vizitat spitalul, mi se pare o unitate remarcabilă, cu dotări dintre cele mai moderne, cu proiecte foarte ambițioase și, evident, cu foarte mulți pacienți.

Am avut o discuție foarte bună cu personalul care m-a așteptat, în special, sigur, asistenții, a căror zi este astăzi. Sunt foarte multe probleme în sistem, le-am discutat și plec de aici cu impresia că unele din aceste probleme se vor rezolva și că spitalul va fi mai performant, dar am speranțe mari că întreg sistemul de sănătate va deveni mai performant, mai eficient și va pune pacientul mai mult în centrul atenției. I-am felicitat pe oamenii cu care m-am întâlnit pentru două lucruri.

Acest spital a fost spital COVID timp de doi ani și toți de aici s-au dedicat, s-au străduit, au tratat pacienți care, din păcate, au făcut forme grave de boală. Au lucrat zi și noapte, au neglijat familia, propria sănătate și toate acestea trebuie recunoscute, văzute şi felicitate, cum, de altfel, am felicitat întreg corpul medical pentru performanța extraordinară, pentru abnegația și dăruirea cu care au tratat pacienții în timpul pandemiei.

Al doilea lucru însă, sunt pacienții care vin în mod uzual în acest spital și sunt tratați cum se cuvine.
Așadar, felicitări tuturor asistenților medicali din România! Vreau să subliniez că această noțiune cuprinde asistentele și asistenții, moașele și surorile medicale, dacă vă sunt mai familiare aceste noțiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *