Președintele Iohannis – nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegeri

Politica

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o ședință la Palatul Cotroceni, că nu există nicio intenţie de a se instaura un “lockdown” după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

El a punctat că se observă o scădere a numărului de infecții de coronavirus, după data de 20 noiembrie, după ce au fost impuse carantine zonale.
Șeful statului a mai spus că alegerile parlamentare se organizează inclusiv în localitățile carantinate. „Nu vor exista îngrădiri”.

Cele mai importante declarații din conferința de presă:
-Am analizat prevederile privind carantina zonală și am cerut INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele și muncipiile carantinate. Datele relevă că începând cu 20 noiembrie se observă o scădere a evoluției infecțiilor cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflcetă atât în numărul cazurilor săptămânale, cât și în media zilnică
-Este doar un început. Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.

-De ce este nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult, se impune carantina zonală, iar locuitorii se întâlnesc mai rar între ei și se limitează rpspândirea virsului, mai ales de la persoane asimptomatice la cele sănătoase.
-În acest context de carantină/lockdown, vreau să fie foarte clar: Nu există nicio intenție să promovez instituirea unei carantine la nivel național, după alegerile din 6 decembrie

-Prea mulți pierd bătălia cu acest virus teribil și lasă în urmă familii îndurerate. Medicii și personalul de suport angrenați în această bătălie depun eforturi uriașe pentru a salva vieți. Fac apel către oameni să respecte în continuare regulile de prevenție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *