Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis – în vizită la copiii dintr-un centru de plasament din București

Social Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat miercuri, 18 decembrie, Casa de tip familial „Sf. Ștefan”, din sectorul 1 al Capitalei, potrivit Administrației Prezidențiale.

“Centrul oferă găzduire și asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale. În prezent, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, locuiesc aici.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă. Copiii au fost ghizii Președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde.

Președintele României, preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară, își reafirmă, și cu această ocazie, susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflați în situații de risc.

Președintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Condițiile de trai și dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ștefan” ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toți copiii aflați în situații de risc – atât cei orfani, cât și cei ai căror părinți nu au resursele și capacitatea de a-i întreține”, informează Administrația Prezidențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *