Președintele Klaus Iohannis – întrevedere cu Prințul Charles

Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.

Președintele României și-a exprimat speranța că reuniunea COP26 va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris.
În materie de biodiversitate, păduri și viață sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea colaborării internaționale care este esențială în combaterea schimbărilor climatice și pierderii biodiversității. Astfel, România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *