inteligenta artificiala

Președintele Microsoft Brad Smith – despre inteligența artificială

Social

„Pentru a ne asigura că oamenii cred și au încredere în tehnologie, trebuie să gândim dincolo de tehnologia însăși și, să abordăm necesitatea unor principii etice mai puternice, evoluția legilor, importanța formării oamenilor cu noi abilități și, chiar reformele pieței forței de muncă”,spune președintele Microsoft, Brad Smith, într-un interviu la L’Osservatore Romano.

„Dacă vrem să profităm din plin de tehnologia puternică și promițătoare a inteligenței artificiale – a adăugat el – toate aceste lucruri trebuie să fie convergente”.

Smith spune că este convins că „inteligența artificială va avea un impact asupra fiecărei zone a societății și, nu va fi creată și utilizată numai de sectorul tehnologic”.

Prin urmare, „lumea trebuie să se întâlnească pentru a aborda aceste chestiuni, cu un sentiment de responsabilitate comună”.

În precizările lui Smith, convingerea că „antreprenorii, legislatorii, cercetătorii, academicienii și reprezentanții grupurilor neguvernamentale, trebuie să colaboreze pentru a se asigura că tehnologiile bazate pe inteligența artificială sunt concepute și dezvoltate într-un mod care,să câștige încrederea oamenilor care le folosesc și, a persoanelor ale căror date sunt colectate „.

În cele din urmă, referindu-se la mesajul Papei pentru Ziua Mondială Comunicațiilor Sociale, Smith a spus: „ca Microsoft, avem responsabilitatea de a crea servicii și comunități online, unde oamenii să se simtă în siguranță”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *