Preşedintele turc Recep Erdogan – „Spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza”

Externe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că „spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza” şi a cerut totodată „lumii islamice să reacţioneze” după atacul israelian asupra unei tabere pentru persoane strămutate de lângă Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, soldat cu zeci de morţi, potrivit AFP.

„ONU nu poate nici măcar să-şi protejeze propriul personal sau personalul umanitar. Ce aşteptaţi ca să acţionaţi? Spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza”, a declarat şeful statului în faţa deputaţilor din partidul său.
Pe lângă acuzaţia de neputinţă la adresa instituţiei internaţionale, şeful statului turc, care se află în fruntea unei ţări majoritar musulmane, cu 85 de milioane de locuitori, s-a adresat omologilor săi din „lumea islamică”.

„Am câteva cuvinte să spun lumii islamice: ce aşteptaţi pentru a lua o decizie comună? Dumnezeu vă va face, ne va face responsabili”, a insistat el, apreciind că „Israelul nu este doar o ameninţare pentru Gaza, ci pentru întreaga umanitate”.

„Niciun stat nu este în siguranţă până când Israelul nu respectă dreptul internaţional şi nu se simte obligat de dreptul internaţional. Şi asta priveşte şi Turcia”, a continuat el.

„Israelul şi cei care îl susţin speră că vom uita acest genocid: acest genocid nu va fi uitat”, a avertizat el. „Uciderea bebeluşilor, a copiilor, (atacurile) care vizează spitalele, biserici, moschee nu vor fi uitate”, a mai spus Erdogan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *