erdogan-alegeri

Președintele Turciei merge în Ucraina pentru a reduce tensiunile dintre Kiev şi Moscova

Externe

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va efectua joi o vizită în Ucraina pentru discuţii cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, menite a reduce tensiunile dintre Kiev şi Moscova, a declarat luni un oficial turc, potrivit Reuters.

Ankara are relaţii bune atât cu Kievul, cât şi cu Moscova, dar este pe poziţii divergente cu Rusia în privinţa Siriei şi Libiei, dar şi în legătură cu anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.

Deşi dezvoltă o cooperare cu Rusia în domeniile apărării şi energiei, Ankara a vândut de asemenea drone sofisticate Ucrainei, ceea ce a deranjat Moscova.
„Erdogan îi va transmite lui Zelenski mesaje pentru menţinerea păcii în regiune şi prevenirea amplificării tensiunilor şi a unui conflict”, a spus oficialul.

El a mai precizat că există discuţii pentru o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia după Jocurile Olimpice de Iarnă, care au loc în China în perioada 4-20 februarie.

„Ne aşteptăm ca ambele discuţii să fie eficiente pentru a reduce tensiunile dintre Rusia şi Ucraina”, a adăugat oficialul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Săptămâna trecută, Erdogan a spus că ar fi lipsit de înţelepciune din partea Rusiei să atace Ucraina şi că, dacă s-ar întâmpla asta, Turcia ar face tot ce este necesar ca stat membru al NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *