Primăria Capitalei demareazălucrările la rețeaua de termoficare

Social

Primăria Municipiului Bucureşti prin Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti (CMESB S.A.) demarează lucrările la un nou obiectiv de modernizare a reţelei de termoficare a Capitalei, pe o distanţă de 3,6 km de traseu, pe Bd. Timişoara, între intersecţiile Bd. Timişoara – Str. Braşov şi Bd. Timişoara – Bd. Vasile Milea.

Lucrările de modernizare presupun schimbarea reţelei de conductă magistrală, iar ţevile vechi de peste 30 de ani vor fi înlocuite cu conducte noi, preizolate, dotate cu senzori de detecţie a avariilor.
Modernizarea acestui tronson de magistrală va permite îmbunătăţirea furnizării energiei termice către cartierele Drumul Taberei, Militari sau Rahova, zone în care investiţii în reţeaua de termoficare nu au mai fost realizate de cel puţin 20 de ani.

Odată modernizat, acest tronson de magistrală de termoficare va putea prelua alimentarea cu energie termică din CET VEST, pentru a suplini alte zone ale reţelei de termoficare care înregistrează numeroase avarii datorită vechimii sau care ar putea intra în reparaţie anii viitori.

În acest moment, Magistrala I VEST asigură furnizarea cu energie termică pentru peste 7.700 de persoane, locatari a 50 de blocuri de pe Bd. Timişoara, dar şi din cartierul Drumul Taberei şi zona Ghencea şi 7 instituţii publice (şcoli, grădiniţe, secţie de poliţie).

Pe durata execuţiei lucrărilor, consumatorilor din aceste zone le va fi asigurată furnizarea apei calde şi a căldurii prin intermediul altor magistrale care alimentează Capitala din CET VEST.
Tronsonul de 3,6 km de reţea ce va fi modernizat este o lucrare extrem de dificil de realizat din punct de vedere tehnic, din cauza amplasării galeriei de termoficare sub linia de rulare a tramvaiului, dar şi a dimensiunii reduse a acestuia.

Totodată, lucrarea prezintă ca impediment modul atipic de amplasare a conductelor care sunt dispuse pe verticală, una deasupra celeilalte, fapt ce creşte gradul de dificultate a execuţiei, în condiţiile în care amplasarea galeriei de termoficare, în mijlocul bulevardului, între benzile de circulaţie, se dovedeşte o provocare pentru lucrători, dar şi pentru participanţii la trafic.

Compania Municipală Energetica Servicii şi-a propus finalizarea acestui proiect de investiţie până la sfârşitul anului, în condiţiile în care lucrările vor decurge fără sincope, conform termenelor stabilite şi nu vor exista amânări, din cauza unor situaţii neprevăzute ce pot apărea în fluxul de execuţie.
Valoarea proiectului de modernizare a Obiectului 1 – Magistrala I VEST este de 26,8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *