Primăria Capitalei

Primăria Capitalei – licitații pentru îmbunătățirea tarnsportului public

Social

Primăria Capitalei derulează simultan patru licitații pentru îmbunătățirea tarnsportului public. Acestea au în vedere cumpărarea a 100 de tramvaie, 130 de autobuze hibride, 100 de autobuze electrice şi a cel puţin 100 de autobuze pe gaz natural comprimat.

Directorul general al STB salută aceste proiecte:
”Trec un pic în revistă ceea ce se doreşte să se facă în anii următori: pentru prima oară, se derulează în mod simultan nu mai puţin de 4 licitaţii, proceduri de achiziţie la Primăria Municipiului Bucureşti, iar principalul beneficiar va fi STB şi implicit cetăţenii Bucureştiului – este vorba de achiziţia a 100 de tramvaie de 36 de metri, ceea ce ar fi nemaipomenit pentru oraşul acesta, de 130 de autobuze hibride, de 100 de autobuze electrice, şi în curând de cel puţin 100 de autobuze pe GNC – gaz natural comprimat.

Astea sunt nişte proiecte care vor aduce, cu siguranţă, în următorii ani, un transport public decent în oraş şi cu această ocazie sperăm noi ca şi traficul să fie un pic eliberat de presiunea care există acum”, a afirmat Andrei Creci.

Andrei Creci spune spune că în următorii ani bucureștenii vor avea parte de un transport public decent. Astfel, oamenii vor fi încurajați să renunțe la autoturismul prorpiu.

Acesta a susţinut că mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu wi-fi şi USB, deoarece călătorii sunt din ce în ce mai pretenţioşi.

”Toate mijloacele de transport în comun vor trebui să aibă aer condiţionat, toate mijloacele de transport în comun vor avea wi-fi, USB, pentru că lumea se modernizează şi se face din ce în ce mai pretenţioasă, lucrurile sunt din ce în ce mai subtile şi nu mai este de ajuns în secolul nostru, în anul 2019, doar să vină autobuzul la timp, ci şi el trebuie să ofere condiţiile cele mai bune pentru a merge cu el.”

Totodată, Andrei Creci a amintit că STB înregistrează deficit de şoferi şi de vatmani şi a invitat doritorii să participe la târgul de joburi care are loc miercuri la Gara de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *