Primăria Sectorului 1 – Supraimpozităm proprietarii de imobile care nu îşi îngrijesc faţadele

Social

Supraimpozităm proprietarii de imobile care nu îşi îngrijesc faţadele. Clotilde Armand: „Semnul Atenţie, cade tencuiala!” trebuie să ajungă istorie în Sectorul 1″

Proprietarii imobilelor din Sectorul 1 cu faţadele degradate vor plăti un impozit mai mare cu până la 500%. La propunerea primarului Clotilde Armand, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de astăzi, supraimpozitarea a aproximativ 20 de proprietari care nu şi-au îngrijit clădirile pe care le au în proprietate. Astfel, aceştia vor plăti, în anul 2024, un impozit majorat cu valori între 100% şi 500%, în funcţie de starea imobilului.

Este vorba despre imobile situate pe Str. Biserica Amzei, Bd. Dacia, Str. Berzei, Str. G-ral H. Berthelot, Str. Panait Istrati, Str. Popa Tatu şi Str. Băneasa. Cele mai multe dintre aceste clădiri urâţesc înfăţişarea Sectorului şi sunt un adevărat pericol pentru trecători, mai ales când bate vântul sau când plouă.

„Avem în evidenţă mai multe zeci de imobile care au faţadele degradate. Poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au emis în acest an sute de somaţii proprietarilor pentru a-şi remedia/restaura imobilul. Mă bucur să văd că mulţi dintre proprietari au răspuns somaţiilor şi şi-au reparat faţadele caselor. Semnul „Atenţie, cade tencuiala!” trebuie să ajungă istorie. Pentru sesizări, nu ezitaţi să sunaţi la Telefonul Cetăţeanului 021.9540, disponibil 24/7″, a declarat primarul Clotilde Armand.

Serviciul Imagine şi Cultură
Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *