Primăria Sectorului 4 construiește un HUB tehnologic

Social

Primăria Sectorului 4 va crea pentru locuitorii sectorului noi locuri de muncă în domeniul tehnologiei, într-o iniţiativă de a deveni un hub global pentru întreaga comunitate.

Pentru implementarea acestui demers, consilierii locali ai Sectorului 4 au votat, zilele trecute, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea unei construcţii modulare cu funcţiunea de HUB Tehnologic, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

Administraţia locală va încuraja investiţiile firmelor străine de tehnologie, pentru a susţine businessurile locale şi va asigura plus valoare activităţilor educaţionale desfăşurate la unităţile de învăţământ din campusul educaţional situat pe Şoseaua Vitan-Bârzeşti nr.11.

Totodată, prin construirea acestui HUB Tehnologic, Primăria Sectorului 4 se concentrează permanent pe atragerea de investitori, talente şi firme de tehnologie, mizând pe sectorul IT pentru a da un impuls economiei locale din sector. Aşa cum a făcut-o şi în ultimii patru ani, în care a găsit mereu soluţii pentru infrastructura educaţională – de exemplu a reuşit să ridice, în mai puţin de trei luni, spaţiile necesare pentru 1.500 de copii, care învăţau în clădiri aflate într-o stare avansată de degradare.

Liceul Traian Vuia este un exemplu că în Sectorul 4 se poate! Aici va fi dezvoltat cel mai mare HUB educaţional care va reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii să poată fi pregătiţi pentru meseriile cerute în acest moment pe piaţa muncii.

Ca rezultat al implementării etapizate a unor astfel de proiecte, echipate cu infrastructură de cercetare adecvată şi personal corespunzător, se vor putea desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare, furnizare consultanţă tehnică/tehnologică, transfer tehnologic, activităţi de micro-producţie, furnizare de servicii, precum şi programe educaţionale.

Rezultatele cercetărilor vor fi transferate în mediul public şi privat românesc, contribuind la dezvoltarea socială şi economică a Capitalei şi la reducerea decalajului de performanţă atât între regiuni, cât şi în cele şase sectoare ale Capitalei.

„Stă în puterea comunităţii noastre să se dezvolte aşa cum trebuie! Este responsabilitatea noastră să formăm specialiştii de mâine, experţi competitivi la nivel european. Acest lucru nu va însemna doar locuri de muncă bine plătite, ci o viaţă mai bună pentru noi toţi, cei ce muncim, iubim şi trăim în Sectorul 4”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *