Daniel Florea

Primarul Daniel Florea – invitat de onoare la inaugurarea Anului Universitar 2019- 2020

Social

”În debutul anului universitar 2019-2020, la festivitatea de deschidere, Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a fost unul dintre invitații de onoare al studenților de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și a celor de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, ambele instituții de învățământ superior desfășurându-și activitatea pe raza Sectorului 5.

“Reamintim că, în premieră națională, Primarul Sectorului 5 a inițiat programul #FAPTE: 5TUDENT 5 – PAȘI SPRE VIITOR, care are drept scop susținerea unui număr de 500 de studenți, locuitori ai Sectorului 5, prin instituirea de burse sociale, de merit și de excelență care să vină în ajutorul studenților și al părinților acestora. Bursele se acordă studenților care au domiciliul în Sectorul 5, care au minim media 8.50 și un venit sub salariul mediu pe membru de familie, condiția fiind să fie studenți la învățământul de zi, la forma de învățământ de stat, la buget.

De bursele oferite de Primăria Sectorului 5 vor beneficia și studenții care își definitivează studiile la masterat. Inițiativa Edilului Sectorului 5 vine în completarea proiectelor derulate în ultimii 3 ani, pentru încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, atât în procesul de învățământ, cât și în plan social.

De asemenea, o altă prioritate a Autorității Locale Sector 5 o reprezintă dezvoltarea de programe și proiecte în domeniul culturii, sportului și educației continue, prin investiții realiste atât în actul educațional, cât și în infrastructura școlară, în scopul conturării unui sistem coerent, adaptat nevoilor educaționale.

În acest sens, în ședința ordinară de joi, 26.09.2019, Consiliul Local Sector 5 a aprobat Proiectele „Sprijin pentru educație” și „#5PORT5 FOR 5TUDENT5”, adresate studenților, ce au ca principal obiectiv crearea tuturor premiselor desfășurării în condiții optime a activității educaționale, prin asigurarea și îmbunătățirea condițiilor de bază, începând cu modernizarea spațiilor de studiu existente, reabilitarea sălilor de sport și amenajarea de noi spații de relaxare.

Astfel, pentru creșterea standardelor de calitate și a relevanței ofertei educaționale, trei instituții de prestigiu, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și Universitatea București, responsabile pentru educarea la cel mai înalt nivel a zeci de generații de studenți, urmează să beneficieze începând cu data de 1 octombrie 2019 de lucrări de modernizare a bazelor sportive existente, de amenajare a spațiilor verzi din incinta instituțiilor sus menționate, dar și de reparații curente.

Din aceste considerente, pentru o creștere calitativă și cantitativă a spațiului didactic este nevoie de măsuri ce trebuie să se dezvolte și să se adapteze continuu nevoilor studenților, instituția de educație constituie un furnizor de dezvoltare și cultură pentru întreaga comunitate, ce trebuie să răspundă provocărilor societății românești, dar și exigențelor impuse de comunitatea țărilor europene.

O mai bună prețuire a educației ca serviciu public, ale cărui obiective sunt dezvoltarea personalității, obținerea unor șanse profesionale mai bune, o mobilitate socială și ocupațională și realizare profesională este dată de calitatea serviciilor educaționale oferite, contribuind astfel la dezvoltarea comunității locale”,informează site-ul www.sector5.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *