Primele autobuze hibrid Mercedes Citaro au intrat pe traseu – în București

Social Actualitate

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro au început să circule în Bucureşti, pe traseul liniei 131, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

“ Premiera nationala! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucuresti, primul lot de autobuze hybrid mercedes citaro! Asa cum am promis, continuam sa modernizam parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne si nepoluante!
Pe langa cele 400 de autobuze Euro 6 aflate in trafic, incepand de astazi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131.

Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalatie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum si un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real .

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate pana în ianuarie 2021.
• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.
• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.
• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *