Prințul Charles

Prințul Charles al Marii Britanii – la expoziția dedicată Revoluției Române de la Londra

Social Actualitate

Prințul Charles al Marii Britanii a participat săptămâna trecută, la Londra la vernisajul expoziției de fotografie care marchează 30 de ani de la căderea comunismului în România .

„Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres, a fost deschisă joi în capitala Marii Britanii de Prinţul de Wales, alături de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache, informează ICR într-un comunicat de presă.

Prin acest eveniment, Alteța sa Regală a marcat, alături de ambasadorul României în Regatul Unit, Dan Mihalache, 30 de ani de la Revoluția Română.

„Mi-am dorit foarte mult să vin aici și să aduc un omagiu României cu ocazia acestei importante comemorări. Îmi aduc aminte foarte bine ce s-a întâmplat atunci. Ceea ce mă face să mă simt chiar mai bătrân în această perioadă a vieții mele.

Când am descoperit, în urmă cu mulți ani, că am avut un stră-stră-străbunic în Transilvania, al cărui sat natal urma să fie distrus, atunci am devenit și mai înverșunat împotriva suferințelor înfiorătoare la care a fost supus poporul român atâta amar de vreme.

Și vreau să profit de acest moment ca să vă transmit cât de mult vă admir – și mulți dintre noi o fac – pentru rolul pe care-l aveți în țara noastră și pentru că reprezentați o parte importantă a diversității acestei țări. Vă mulțumesc!” – a spus prințul Charles al Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *