Probele de competență de la Bacalaureat se amână

Social

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat,joi, după ședința de Guvern , că examenul de Bacalaureat va fi amânat două zile, urmând ca probele de competență să înceapă pe 14 iunie și nu pe 12 iunie, cum era programat.

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situației școlare pentru elevii din ani terminali. Ar fi trebuit să se încheie și înscrierea la examene. Perioada de încheiere se prelungește până pe 13 iunie. La celalte clase nu se impun modificări. În ceea ce privește înscrierea la examene, la Bacalaurea se prelungeşte până pe 13 iunie. Probele de competențe se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise, nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a declarat ministrul Educaţiei.

Cu privire la Evaluarea Naţională, ministrul Educaţiei a afirmat că nu se impun modificări.
Guvernul a adoptat declaraţia privind politica de salarizare a personalului din învățământ, care are ca anexă un memorandum al Guvernului, ministrul menţionând că documentul răspunde cerinței profesorilor de a avea un act normativ în Monitorul Oficial.

„Memorandumul include toate măsurile luate deja, a doua parte vizează investițiile în infrastructură, listate pentru a vedea amploarea și investiția. O secțiune subliniază din nou elementele din legile educației ce vin în sprijinul carierei didactice”, a transmis Ligia Deca în urmă ședinței de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *