Programul de atragere a investițiilor în producția de film se prelungește până în decembrie 2026

Lifestyle

Programul de atragere a investiţiilor în producţia de film în România se prelungeşte până în decembrie 2026, a anunţat, joi, ministrul Culturii, Raluca Turcan.„Programul de atragere a investițiilor în producția de film, în România, se prelungește până în decembrie 2026, iar noul apel de proiecte va fi lansat în luna mai a acestui an!

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat, astăzi, măsurile de aliniere a sistemului de finanțare a producției de film în România la evoluţia normelor europene, prin prelungirea duratei de aplicare a acestui program, până la finalul anului 2026, precum și ridicarea pragului anual la valoarea de 55 milioane Euro.

În luna mai, Oficiul de Film și Investiții Culturale va deschide noua sesiune de apel de proiecte. În paralel cu redefinirea etapelor de înregistrare și finanțare a proiectelor, pentru o mai bună alocare a bugetului, aceste măsuri asigură cadrul necesar pentru revenirea României pe piața internațională de producție, estimându-se că, după deschiderea unei noi sesiuni și până la finalul anului 2026, vor fi atrase în România investiții directe de cel puțin 350 milioane Euro.

Mă bucur enorm să susțin repornirea acestui proiect deosebit pentru ţara noastră, nu doar din perspectiva economică și a dezvoltării industriei de film și industriilor conexe, dar, mai ales, pentru a readuce acasă profesioniștii români de valoare. Dintre proiectele depuse anterior, 10 vor fi soluționate luna aceasta, și estimăm că vor fi finalizate toate restanțele până la mijlocul acestui an.”, a transmis Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *