electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 -începe vineri 24 mai

Social

Programul Rabla pentru electrocasnice poate fi accesat de către orice cetăţean, începând de vineri, 24 mai, iar bugetul pentru acest an este de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

„Lansăm astăzi a doua ediţie a Programului Rabla pentru electrocasnice. Anul trecut, pe 17 decembrie, vă promiteam un program la fel de longeviv ca şi Rabla Clasic pentru reînnoirea parcului auto naţional. Cu siguranţă, de la an la an, vom aloca sume mult mai mari pentru ca fiecare cetăţean din această ţară să poată să-şi achiziţioneze o nouă maşină de spălat vase, maşină de spălat rufe, combină frigorifică sau frigidere, televizoare sau aer condiţionat, astfel încât consumul de energie să scadă în România şi, în acelaşi timp, să avem inima împăcată că vom contribui pentru generaţiile viitoare la un mediu curat pentru ei şi pentru un mediu sănătos […].

Astăzi, trebuie să mulţumesc producătorilor din România, instalatorilor din România, tuturor retailerilor care vând astfel de produse că au reuşit într-un timp extrem de scurt să facă echipă cu Ministerul Mediului, cu Administraţia Fondului pentru Mediu, astfel încât Ghidul de finanţare să poată fi aprobat. De mâine, fiecare dintre noi putem să ne achiziţionăm unul dintre produsele din program. Îmi doresc ca în fiecare an să putem să creştem suma pe care o vom acorda şi să încercăm să îmbunătăţim acest program. Anul acesta am dublat suma pentru programul Rabla pentru electrocasnice, de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane de lei”, a declarat Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, ediţia a doua a programului a fost extinsă la achiziţia de televizoare şi maşini de spălat vase.

„Dacă la Rabla Clasic, aflat la 15-a ediţie, se constată în fiecare an că este un program extrem de iubit de către români, vă spun că acelaşi lucru se întâmplă cu programul Rabla pentru electrocasnice. Anul trecut, în trei zile, cele 20 de milioane de lei pe care le-am pus la bătaie, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, au fost consumate de către români.

Pentru că românii doresc să aibă în propriile lor case echipamente electronice şi electrocasnice de ultimă generaţie, cu consum mic de energie, dar îşi mai doresc în acelaşi timp să economisească spaţiu[…].Ca noutate la a doua ediţie este că am introdus în program televizoarele şi maşinile de spălat vase.

De ce maşini de spălat vase? Pentru că, în primul rând, consumul de apă trebuie să fie cât mai mic în propria noastră casă şi trebuie să avem grijă de acest factor vital, apa. Ne-am gândit la un bonus dublu pentru cetăţenii care vor să-şi cumpere o maşină de spălat vase, în sensul că poţi să te duci să-ţi cumperi o astfel de maşină şi să predai în schimb frigider, maşină de spălat rufe, televizor sau aer condiţionat. De ce televizoare? Pentru că, în permanenţă, apar modele noi şi putem să economisim energie şi spaţiu”, a mai spus ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *