Trotinetele electrice

Proiect de lege – Trotinetele electrice înmatriculate și înregistrate la RAR

Social

Trotinetele electrice ar trebui să fie înmatriculate la RAR, se arată într-un proiect de lege depus de un deputat UDMR.

Deputatul UDMR, Cseke Attila, a depus la Senat un proiect de lege care vizează toate vehiculele rutiere cu motor încorporat, care se deplasează cu cel mult 25 km/h, fiind vizate aici atât trotinetele electrice, cât și bicicletele electrice.

Deptatul vrea modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Parlamentarul vine cu exemple. El spune că în Austria, Slovacia, Germania, Malta, Croația, Polonia sau Olanda există legi care reglementează clar deplasarea cu trotinete sau biciclete electrice. Proiectul parlamentarului UDMR definește vehiculul lent dret „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, și care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Potrivit parlamentarului, vehiculele rutiere lente oferă printre altele soluții eco-friendly, precum și soluții de transport avansate cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea. Deputatul UDMR nu contestă utilitatea acestor mijloace de transport, dar e de părere că ar trebui reglementate.

Proiectul e depus la Senat, primul for sesizat, Camera decizională fiind Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *