PSD

PSD trimite o scrisoare oficialilor europeni – despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale

Politica

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va trimite o scrisoare oficialilor europeni despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

În scrisoarea ce va fi trimisă ”de îndată” oficialilor europeni, liderul PSD vorbește despe despre faptul că ”forţele politice care guvernează în prezent România doresc să impună modificări structurale, de amploare, asupra sistemul electoral”. ”Partidele care guvernează în România abuzează astfel de mandatul limitat dat de Parlament şi întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democraţia românească şi statul de drept”, arată Ciolacu în scrisoare.

”Vă scriu într-un context dificil pentru sistemul democratic din România. Cu doar câteva luni înainte de alegerile locale prevăzute în luna mai anul curent, forţele politice care guvernează în prezent România doresc să impună modificări structurale, de amploare, asupra sistemul electoral. Mai exact, partidele aflate la putere intenţionează trecerea de la un singur tur pentru alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, la două tururi”, este începutul scrisorii pe care PSD o trimite tuturor instituţiior europene, inclusiv Comisiei de la Veneţia.

Nu în ultimul rând, Ciolacu a prezentat o listă de nume ale unor lideri din PNL, care au votat în legislaturile parlamentare din trecut pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin: Raluca Turcan, Olar Corneliu, Preda Cezar,Gheorghe Tinel,Ionescu George, Movilă Petru, Bălan Ioan, Bode Lucian, Anastase Roberta, Adronache Gabriel.

”Acești oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea din 2 tururi la 1 tur, iar astăzi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea și regulile în timpul jocului.” – a declarat președintele interimar al PSD.

De altfel, Ciolacu a reafirmat faptul că PSD va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban dacă Executivul își va angaja răspunderea în Parlament pentru legea privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin: ”Categoric”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *